Joyzine.se


Recension - Live

Raunchy
Metaltown, Göteborg
2010-06-19
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-20
Hemsida: myspace.com/raunchyAv någon anledning saknas orkesterns keyboardspelande skönsångare (nåväl) Jeppe Christensen, men då bandet inte ville ställa in en så här pass viktig spelning har de skaffat sig en stand-in. En snubbe som uppenbarligen varken kan spela eller sjunga.

Det blir lite surrealistiskt när killen i keps står där ute på högerflanken och mimar i stämmor och låtsas spela på den framställda keyboarden. Nästan lite tramsigt. I mitt tycke hade gruppen lika gärna kunnat skippa ersättaren och rakt upp och ner bara bekänna att mycket av det Jeppe skulle ha svarat för ligger på backtracks. Ingen hade förmodligen klagat.

Bortsett från en sådan liten pikant detalj och det faktum att huvudsångaren Kasper Thomsen gastar lite för mycket om att starta ”a fucking party” och tar metalrollen på lite för stort allvar gör danskarna en tämligen gemytlig eftermiddagsspelning. Allting sitter kanske inte jättetight, men till stor del gör bandet sitt starka låtmaterial rättvisa. Thomsen kompenserar sitt lite lökiga mellansnack med en synnerligen tillfredställande skrikpipa.

Att inleda med Rememberance är kaxigt och att fina nummer som Summer of Overload och The bash finns insmugna på vägen fram till avslutande Watch Out är en självklarhet. När Raunchy släntrar av scenen efter 40 minuters hårt arbete är nog de flesta trots allt ganska nöjda.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Metaltown 2010
Raunchy (2008-01-01)
Raunchy (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner