Joyzine.se


Recension - Live

Jamie T
Accelerator, Trädgårn, Göteborg
2007-06-28
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-03
Hemsida: www.jamie-t.com

Mitt under spelningen lyckas en berusad ung man ta sig förbi vakterna och upp på scenen. Danmark vs. Sverige all over again. Vakterna försöker få tag på honom och dra ner honom från scenen, men lyckas inte förens mannen kramat om både Jamie och dennes gitarrist. Ingen fara på taket alltså, men folket i publiken drar lite extra på smilbanden och skrattar sådär lagom hånfullt som man gör när man ser en idiot som gör bort sig. Berättelsen kunde ha slutat där, men det finns en fortsättning. Den får ni inte läsa här, kolla istället in recensionen om Modest Mouse.

Tillbaka till Jamie T, ungtuppen från Wimbledon som håller på att få sitt stora genombrott. En bladning mellan The Streets, Arctic Monkeys och The Clash finns det folk som säger. Uttjatat säger jag. Unga brittiska slynglar som lirar kaxig musik byggd på vardagsskildringar, känns inte det lite passé vid det här laget? Jag är innerligt trött på vad allt med släpig brittisk accent heter. Låtarna är i och för sig rätt sköna, det finns både ett gung och en känsla av genuinitet. If You Got The Money får mig att svänga lätt med höfterna där jag står på min balkong på andra våningen och bokstavligen ser ner på alla människor inunder mig.

Själva genomförande finns det inte så mycket att klaga på, kapten Jamie T och hans besättning gör det de ska, och ser ut att ha rätt roligt på köpet. Ingen inställning a lá [Ingenting] här inte. Men det förändrar ändå inte min inställning. Det hela känns förlegat i en modern kostym. Partierna med en ensam Jamie T med en akustisk gitarr, där accentsången sätts i totalt fokus, får mig att kväva gäst efter gäsp. Det är bara Billy Bragg-sången New England som är något att ha, även om det knappast är Jamies förtjänst, en bra låt har en tendens att fortsätta vara bra oavsett form. Jamie T är ung och har framtiden för sig, förhoppningsvis hittar han så småningom fram till ett mer eget och personligt sound, då är jag beredd att ge honom en ny chans.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Årets bästa skivor 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner