Joyzine.se


Recension - Skiva

Eldritch
Tasting The Tears, 2014
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Kim Boberg
Publicerad: 2014-03-14
Hemsida: www.eldritchweb.com

Italienska progmetalveteraner som på nya plattan övergett sitt annars lite mer traditionella och välbekanta sound för en fetare och modernare ljudbild. Där föregångaren, 2011 års "Gaia's Legacy" begagnade sig av en plattare produktion där melodier och synthslingor gärna låg i fokus låter Terrence Holler med anhang riffen styra "Tasting The Tears". Det fläskas med progmått mätta på ganska rejält mellan varven, och vissa partier känns mer Dead By April än Dream Theater, vilket inte sällan blir lite förvirrande då Hollers sång inte alls är särskilt olik James LaBries.

Detta skapar någon form av schizofreni i anslaget, då den ljusa och tonsäkra sången visar sig rimma illa med resterande ljudbild. Bättre blir det inte av att låtmaterialet kort sagt inte är tillräckligt bra för att hålla intresset uppe i elva låtar. Låtarna är så lika varandra att de till slut flyter samman i någon sorts semimjäkig soppa, det finns ingenting som sticker ut, ingen låt som verkligen fångar mitt intresse och får mig vilja lyssna en gång till. Det blir fruktansvärt tydligt att bredbenta tuffingriff och klanderfri produktion i detta fall bara är en ursäkt för en undermålig låtskatt.

Hade "Tasting The Tears" varit dålig hade det nästan varit bättre, det hade i alla fall triggat någon slags reaktion hos mig. Nu förpassas skivan istället till en lysande uppvisning i mediokritet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner