Joyzine.se


Recension - Demo

Jackie Khan
Put it on!
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-07
Hemsida: myspace.com/jackiekhan

Målsättningen för Malmö-inflyttade trion Jackie Khan är att skriva låtar som folk kommer på sig själva med att nynna på. Frågan är om de inte är lite för skräniga för det.

Precis som Mando Diao gräver de i retromyllan och levererar tämligen dissonant rock där melodierna sipprar igenom på ett medryckande sätt. Det låter lite gammalt och lite skevt på samma gång, förmodligen helt i linje med konceptet. Men där Borlängesönerna till syvende och sist alltid putsar till sina kanter för att blidka radioproducenterna står Jackie Khan kvar med ett ben stadigt fastväxt i punken.

”Put it on!” är fyra melodier spattig rock som när bandet klämmer i skränar ordentligt. Även om bandet vill det når deras melodier aldrig hela vägen in till hjärnroten. Istället tvingas de leva på sin energi, vilket inte behöver vara fel, men knappast ger materialet någon längre livslängd. Som bäst lyckas Jackie Khan med vad de förutsätter sig i People Talks (Let’s Put It On) där de hyvlat till en riktigt svängig rocklåt.

Retrotänket är glädjande. Trion skickar spjuvriga passningar bakåt i tiden och de gör det utan att hymla. Lika mycket som ”Put it on!” är rockmusik för nutiden är det en kärleksförklaring till svunna tider och sådant är alltid kul i rätt utförande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jackie Khan ()
Jackie Khan ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner