Joyzine.se


Recension - Skiva

Winters Verge
Beyond Vengeance, 2012
Skivbolag: Massacre Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-05-25
Hemsida: www.wintersverge.com

”Epic Melodic Heavy Metal” säger pressutskicket. En låtsasgenre där det går tretton band på dussinet, och där sydeuropeiska Helloween-dyrkare är obehagligt överrepresenterade. Från den skara band som hävdar sig tillhöra denna klistriga genre, med variationer som ofta mynnar ut i ”melodic fantasy power heavy epic symphonic warrior metal” är Winters Verge inget undantag. Det skulle väl i så fall vara att de härstammar från Cypern, vilket får mina ögonbryn att lyfta en aning.

Det är väldigt sällan jag sågar sådana här band vid fotknölarna. Gammal power metal-förkämpe och fantast som jag är/var letar jag efter positiva element i alla liknande band. Så fruktansvärt dåliga är inte Winters Verge. Produktionen är inget vidare, gitarrerna låter geting och de vill låta som alla sina influenser samtidigt. Det slängs in lite growl, techno och kör-smackar helt utan motivering. Texterna, speciellt i den hemska balladen One Last Time är bristande och sångarens brytning är brutal – fast ett fan av Rhapsody, Angra och Dark Moor har väl inte rätt att uttala sig på den punkten. Men visst hittar vi bra sidor också.

Winters Verge har turnerat med Stratovarius, ett band vars stolta era de till stor del karbonkopierat. Något som världen kan behöva då nämnda band fullständigt ballat ur. I andra spåret, Paper Blank, slängs det in ett välkommet progparti à la Symphony X, och riff som minner om dem återkommer också plattan igenom. Det är just när de tunga riffen rör sig åt det meckigare hållet som jag kan acceptera fäblessen för att trycka in ”coola och tunga” partier som så ofta återkommer bland dagens power metal-band.

Vi bjuds på grymt musicerande, enligt min mening för få imponerande solon, och åtminstone en handfull okej låtar där duetten Bleeding Heart utmärker sig. Men mot slutet tar som vanligt fantasin slut. Och mönstret upprepas – jag kan inte komma på någon anledning att åter ta mig igenom ”Beyond Vengeance” framför någon platta som stått modell för den. Stark tvåa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner