Joyzine.se


Recension - Live

Khoma
Peace & Love, Borlänge
2010-07-02
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-07-03
Hemsida: www.khoma.se

Khoma

David mot Goliat. Så väljer Khoma-sångaren Jan Jämte att beskriva publikkriget mellan hans Umeåband och The Hives som spelar samtidigt på huvudscenen. Han berättar att de nästan hade räknat med att spela inför en i stort sett ödsligt gräsyta, men så blev det inte och han visar om och om igen en enorm uppskattning för att så pass många ändå tagit sig till den lilla scenen Tropico denna fredagskväll.

Spelningen börjar på en ofantligt hög nivå med Army of One från 2010-släppet ”A Final Storm”. Det är vackert och stenhård om vartannat och man vet inte riktigt vart man ska ta vägen. Jo, det vet man givetvis, man ska stanna framför den här scenen. Ingen annan plats i universum kan vara bättre just nu, tänker jag. Och då, när man som allra mest lyrisk, händer det som inte ska få hända. PA-systemet börjar krångla ungefär halvvägs in i konserten och Khoma tvingas ta en kort paus medan ljudteknikerna försöker åtgärda problemet.

Efter uppskattningsvis 20 mintuer och två ”tack för att ni är kvar”-tal av Jan Jämte kan Khoma äntligen fortsätta skapa magi. De bjuder bland annat på senaste singeln In It For Fighting och väljer att avsluta med mästerverket One of Us Must Hang, från debutplattan ”Tsunami”. En fullständigt magisk avslutning på en något snöplig (några låtar fick strykas ur setlisten p.g.a. teknikstrulet), men ändå klockren spelning. Ska ni sett ett enda svenskt band live i ert liv så ska ni se Khoma, de är Sveriges bästa liveband. Eller låt oss säga det så här istället. Khoma är ett av världens bästa liveband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Metaltown i bilder
Khoma (2006-07-15)
Khoma (2010-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner