Joyzine.se


Recension - Skiva

Pigeon Toe
The First Perception, 2012
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-06-02
Hemsida: www.pigeontoe.de

Viss musik ger mig ingenting. Musik som varken är bra, dålig, skrattretande, upprörande, tramsig, obehaglig, konstig utan bara helt blasé. Musik man aldrig sätter på, inte ens för att skratta åt på förfester eller bara irritera grannarna med. Tyska Pigeon Toe balanserar verkligen på gränsen.

Det här med att marknadsföra sig som progressiv metal orkar jag knappt gå in på. Vill man kopiera känslan av andra band som kallats progressiva är man inte progressiv. Jag tror att Pigeon Toe har lyssnat lite på Porcupine Tree och Anathema, men att ens jämföra dem med de förstnämnda (skribetens favoritband) är helgerån. Om vi bortser från inledande solot i The Man With The Cat, som jag fastnar för.

Ett annat irritationsmoment med band som påstår sig stå för progression är den förvirrade uppfattningen om att riffen ska hacka sönder låtarna. Sneak är ett bra exempel. Ett annat misstag som uppfylls är det här med att inte inse att var låt måste stå för sig själv för att platsa på skivan. Bortsett från nio minuter långa A Broken Man och instrumentala The Crooked Path såsar det ihop sig alldeles för mycket. Sistnämnda låts groovighet hade hemskt gärna fått byta ut hackandet. Nåväl, banjon som dyker upp mot slutet är ju ganska speciell den också…

”The First Perception” förtjänar inte lägsta betyg med tanke på att produktionen är riktigt sexig och att musikaliteten finns där. Men att de påstår att musiken kommer från deras inre får mig att dra slutsatsen: någon annan än ljuddregglare och navelskådare göre sig icke besvär.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner