Joyzine.se


Recension - Live

Mnemic
Henriksberg, Göteborg
2005-09-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-13
Hemsida: www.mnemic.com

Tidigare under kvällen har jag ytterst inofficiellt blivit informerad om att det som stundar är sångaren Michael Bøgballes sista spelning med Mnemic . När bandet tar scenen i besittning syns det nästan. Det är en urladdning utöver det vanliga. En känslomässig storm som leder till ett helt fantastiskt framförande.

Bandet brakar in i Liquid som följs av eminenta Door 2.12 och redan där sätts ribban. Det här är Mnemics kväll helt enkelt. Bøgballe är överenergisk och lyckas riva ner delar av taket redan i första låten. Han och basisten Obeast dominerar sedan scenen spelningen igenom med sitt intensiva utspel.

Även om det är den totala scennärvaron som gör kvällens spelning oförglömlig ska vi inte glömma det musikaliska. Faktum är att Mnemic visar sig vara mycket mer av en tight livemaskin än vad jag hade förväntat mig. Spelsäkerheten är imponerande och låtarna kläs i en aggressiv livekostym som verkligen klär dem. Att vissa spår är förkrossande mycket bättre än andra är dock ett faktum man inte kommer ifrån.

När bandet slutligen lämnar scenen är Bøgballe i tårar. Det är uppenbart och nästan smärtsamt tydligt hur jobbigt han tycker att avskedet är. Känslostormen är total. Att hans ersättare Tony Jelencovich (ex- Transport League ) kommer få en tuff uppgift att täcka upp för honom är ett understatement. Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om Mnemic.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mnemic (2007-01-01)
Mnemic (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner