Joyzine.se


Recension - Skiva

Darn
Myopic Truth, 2005
Skivbolag: Outshine Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-06
Hemsida: www.darnmusic.com

Texten i inledande Snap är vid en ytligare lyssning helt lysande. Jag låter det stanna vid det utan att analysera djupare och hoppas att det inte finns någon mer human sensmoral gömd mellan raderna. Lite egenkär egoism behövs inom den amerikaniserade rockmusiken. Men det är inte enbart texten i Snap som är bra, hela låten fungerar perfekt. Faktum är att hela ”Myopic truth” är en bra dos grungerock.

Stockholms Darn har annars varit en bergodalbana i min bok. Första gången jag hörde av dem var de lysande, för att nästa gång vara sövande trista. Nu tycks formkurvan ha vänt uppåt igen. Att kalla ”Myopic truth” för originell är väl i och för sig att ta i, men Darn arbetar sig skickligt bort från de territorier som gör genren stereotyp. Att Pearl Jam och nutida amerikanska rockgäng ligger stockholmarna varmt om hjärtat är ytterst tydligt.

Visserligen kan ingen större skillnad märkas mellan de fem spåren på epn. Allt går i ungefär samma tempo, men det tycks vara lite av Darns grej. De jobbar med små medel och levandegör faktiskt en ruggigt osexig och daterad genre. Vid en eventuell fullängdsinspelning krävs dock något mer. En långkörare som till största del bygger på små finurliga refrängmelodier tycks i teorin inte helt spännande. Men Darn har verktygen, bara de kan behålla en stigande formkurva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalgudarna måste vara tokiga!
Dia Psalma
Darn (2006-01-01)
Riddarna (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner