Joyzine.se


Recension - Skiva

Korn
See you on the other side, 2005
Skivbolag: EMI
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-01-10
Hemsida: www.korn.com

Till en början tror jag inte mina öron. Korn har gått och blivit fantastiskt vitala igen. De två inledande spåren Twisted Transistor och Politics är mer raka än vad vi vant oss vid från jänkarna och omedelbara hitkandidater. Den första med sångmelodier som kunnat tillhöra Madonna om de inte backats av en distmatta och framförts på säreget, sinnessjukt Jonathan Davies-vis. Den andra med överraskande aggression och partier starkt påminnande om Back to the primitive från Soulflys ”Primitive”-platta. Därefter påbörjas dock en brant utförsbacke.

Lika briljant som inledningen är, lika nedslående uselt är det djupare in på skivan. Låt för låt sjunker kvaliteten och tillslut är det inget annat än en uppvisning i menlöst musikskapande. ”See You On The Other Side” är i slutändan inget annat än beviset på att Korn är slut. De har slutligen nått punkten där de inte kan skapa tilltalande album längre. Jag tror inte att detta är någon engångsföreteelse, vi har platta för platta kunnat se tecken på hur kreativiteten avtagit och nu har orkestern slutligen nått botten. Skivtiteln kunde inte vara mer passande, detta borde vara en dödsruna.

Det är dock paradoxalt hur Korn kan spotta ur sig två sådana brakhits för att sedan stagnera helt (småroliga Souvenir undantagen). Avhoppet från gitarristen Brian ”Head” Welch tog nog hårdare än vad bandet velat erkänna. Det tycks som om han var hjärnan bakom mycket av det underfundiga i Korns musik. Materialet på den här given är inte bara såsigt, det saknar dessutom melodier, hookar och fungerande refränger. Inte för att Korn någonsin varit ett speciellt refrängorienterat band, men här dras det till sin spets. Låtarna saknar riktning och integritet, är helt enkelt bara oerhört platta.

Det är varken, rock, metal eller hip-hop utan bara utdraget och tråkigt malande. Tillslut låter Jonathan Davies dessutom bara gnällig. Då är det jag som sätter repeat på de två första låtarna och gör mitt bästa för att glömma resten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

What the fuck is neometal?
Metaltown i bilder
Korn (2010-01-01)
Korn (1994-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner