Joyzine.se


Recension - Demo

Rusty Cage
Neverfriend
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-07
Hemsida: www.rustycage.se

Jag har skrivit gott om alldeles för många gäng som plockat upp arvet från Backyard Babies och spelat in demoskivor som låter som ”Total 13”. Någon gång får det vara nog. Någon gång får det faktiskt komma något som är lite mer originellt. Nåt i den stilen tänker jag när Staffantorps Rusty Cage inleder med Neverfriend. En låt i rakt nedstigande led från nämnda Smålands-orkester.

Men det blir inte mer av den jämförelsen. Rusty Cage visar sig vara en riktig kameleont. Dock utan att någonsin vara särskilt originella. I andra spåret Hello, som har ett skönt bångstyrigt huvudriff, vill gänget vara Pearl Jam. I If only tycks de ha spanat en och två gånger för mycket på Nirvana och sedan försökt göra rock av klassikern. Under a spell är funkgitarrsbestyckad Creed-rock och avslutande Another world är ett ballad-misch-masch av allt nämnt ovan med en liten gnutta Guns n’ Roses på toppen. Det vore synd att säga att Rusty Cage är bra på att dölja sina influenser.

Ibland blixtrar det till, som i nämnda Hello vars annorlunda arrangemang är uppiggande. Men överlag är Rusty Cage ganska intetsägande. De tycks vara mer intresserade av att fastna i ett söligt balladträsk än att rocka. Musiken känns bitvis rent av inställsam och det är uppenbart att sångaren Mike Emnert gärna skulle vilja heta Scott Stapp och ha flottig page. Mer attityd och egenhet hade definitivt inte skadat. ”Neverfriend” är mest ett halvdant efterapande av tidigare storheter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner