Joyzine.se


Recension - Skiva

Mattias Hellberg
High In The Lowlands, 2011
Skivbolag: Kning Disk
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2012-01-08
Hemsida: www.mattiashellberg.com

Fågelkvitter, vältrande i avgrundsdjupt mörker och nordisk ensamhet på Neil Young-manér sammanfattar vad lyssnaren bjuds på när ”High in the Lowlands” spelas upp.

Mattias Hellberg är en man som har testat på flera olika musikkonstellationer genom åren. Han har exempelvis spelat i bandet The White Moose, vikarierat i Hellacopters och är sedan några år tillbaka medlem i Nationalteatern. Utöver det har han gett sig på reggae-genren och även gjort några balladtolkningar. På ”High in the Lowlands” hörs inte något av det, här har han, tillsammans med producenten Mattias Areskog, tagit musikskapandet till nya breddgrader som flirtar med gammal nordisk trubadurtradition.

Oh No och You Don’t är låtarna som sammanfattar albumet alldeles bäst i kortform. Det här är ett album med höga toppar men som tyvärr även innehåller avgrundsdjupa dalar, för ibland går Hellberg vilse i mörkret. Det blir alldeles för mycket vältrande i dysterhet utan någon direkt fokus och spretigheten, som till en början verkade vara albumets charm, spretar till slut sönder lyssnarens öron.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dundertåget

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner