Joyzine.se


Recension - Live

Our Last Breath
Kulturhuset, Örebro
2009-03-29
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-03-31
Hemsida: myspace.com/ourlastbreathswe

Nej, vad sjutton gör dom?! Det första instrumentalisterna i Our Last Breath gör när de äntrar scenen är att börja spela en massa onödigt trams för att ”kolla ljudet”. Det känns lite ogenomtänkt och amatörmässigt att börja sitt gig på det viset. Visst, det är ett ungt band med fukt bakom öronen som vi snackar om, men ett tips är att i framtiden tänka igenom påstigningen på scenen och sina intron bättre. Tänk mer ”show”. Nåväl, när sångaren går på scenen blir det lite ordning i alla fall och bandet smiskar igång sin musik som visar sig vara av den tyngre, argare hardcore-typen.

Första låten börjar rätt otight och osäkert men efter en stund faller bitarna på plats och ungefär samtidigt börjar folk fäktas och slåss som galningar i publiken. Jag antar att det är sådant som hör till sån här musik, men ärligt talat, hur mycket man än gillar att karatedansa och flaxa med armarna likt en väderkvarn går det inte att komma ifrån att det blir ganska svårt att samtidigt uppfatta något av musiken. Framförallt är det lite irriterande för de som faktiskt lyssnar att behöva akta sig för att inte få en 14-årings vassa armbåge rakt i nyllet. Dags för lite mer stillsamma ugglor som jag att ta några steg bakåt med andra ord.

På det hela taget är det en ganska angenäm prestation som Our Last Breath klämmer ur sig. Körerna känns lite mallplacerade och är rätt falska och de något tråkigt utformade moshpartierna uppträder lite väl frekvent för att vara intressant hela vägen ut. Men utöver detta så är det ett ganska stadigt gung på deras musik. De är som sagt inte riktigt torra bakom öronen ännu och har inte fått hundra procent flyt i sina låtar men det är helt klart en godkänd början på konsertkvällen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Yourstone, 2009-04-01 10:35:03 (83.253.87.33)

Måste ju börja med att tacka Nils för att han tog sig tiden att komma och ens tänka tanken att skriva något om ett litet lokal band som vi. Tycker verkligen själv att det som står där är så sant som det kan bli. Väldigt mycket Rookie misstag som gjordes, men dom är ju där för att tränas bort inte sant :)? Tackar ännu en gång, grymt kul att få läsa om hur man presterar från en helt opartisk människas syn.

Emil, 2009-04-01 08:17:15 (90.230.219.93)

Men man måste väl skriva vad man tycker i en recension annars skulle det väl inte vara en? Den är ju högst personlig. Håller med om varenda liten detalj i de gig jag sett och de är riktigt duktiga men vissa partier är lite tråkiga och ibland blir det lite otight precis som Nisse skriver. Men som du martin säger även har de inte spelat så pass kort tid och som även Nisse skriver är det ett godkänt uppträdande för att ha spelat så kort tid. Du tolkar recensionen helt fel och jag tycker du klankar ner på Nisse helt i onödan.

martin, 2009-03-31 21:43:01 (83.253.78.124)

gud vad jag garva åt detta lilla nisse som skrivit denna skiten vet antagligen inte ett skit om hardcore genern, snacka om att bara sitta och välla ur sig en massa gojja, all musik är bra det finns personer som, liksom saker som att kolla ljudet, det är väll rätt najs om det låter eller hur? dom har ju bara lirat typ ett år eller nåt sådant och spelat denna hårdare typ av hardcore i bara några månader, liksom vafan trummisen är 15 bast! sluta gnällså jävla mkt för i helvete!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner