Joyzine.se


Recension - Skiva

Peter Morén
I spåren av tåren, 2010
Skivbolag: Morén Pop
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-31
Hemsida: myspace.com/petermorn

Det tar en stund att ta till sig Peter Moréns (som ni begriper en av namngivarna till Peter, Bjorn & John) första soloplatta på svenska. ”I spåren av tåren” är en rakt igenom skitlökig titel och sångarens hetsiga hattande mellan svensk visa och spänstig motown är inte det lättaste att ta till sig. Första varvet med den här plattan är i ärlighetens namn ingen större musikupplevelse.

Men spåren växer, allt är inte jättebra, men Morén (som precis likt Tomas Andersson Wij samarbetat med Tobias Fröberg) visar med eftertryck att han är en duktig låtskrivare. Singeln Esther är lysande och texterna är snillrikt konstruerade. Det är en konst att få små triviala berättelser på svenska att bli engagerande utan att det känns sökt eller en aning pretto. Morén lyckas. Ju mer man lyssnar, desto mer faller dessutom det musikaliska på plats.

Rösten är karakteristisk och gör sig riktigt bra i den lo-fi-produktion som kavlas ut. Det blir en skön kontrast till de annars ganska slicka produktioner sångaren gjort med sitt huvudband. Att ”I spåren av tåren” är ett litet hobbyprojekt kommer man inte ifrån, det låter inte tillräckligt genomtänkt och sammanfogat för att det skulle kunna vara något annat. Men Peter Morén visar att det egentligen inte behövs mer än en gitarr och ett sinne för att skriva enkla låtar för att det ska bli intressant. Att polarna Adam Olenius (Shout Out Louds) och Markus Krunegård dessutom ramlat förbi studion för att lägga kör känns i sammanhanget som den självklaraste saken i världen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Peter Morén (2008-01-01)
Peter Morén (2010-07-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner