Joyzine.se


Recension - Skiva

Bloodshot
Ultimate Hatred, 2006
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-14
Hemsida: www.bloodshotbxl.com

Det behöver inte alltid vara så krångligt. Medan många metalcoreband experimenterar med poprefränger, trasslar in sig i ömkliga textkoncept och lägger mer pengar på smink och image än musikutrustning, nöjer sig belgiska Bloodshot med att göra sin metalcore hård. På ”Ultimate Hatred” är det inga krusiduller, bara rakt på sak och brutal musik. Mer betoning på metal än hardcore.

Det enda som avviker från den inslagna vägen där Hatesphere möter Hatebreed är ett gäng samplingar. En krydda som bara höjer skivan. Det går rysningar av välbehag längs ryggraden när Forever Soulless inleds med en flickröst som i bästa skräckfilmsanda mässar ”Jesus is dead, Jesus is dead”. Bloodshot gör annars sin grej och maler på genom plattans nio spår.

Jag fastnar så gott som omedelbart för Bloodshot. Det behöver inte alltid vara så invecklat och konstnärligt. Ibland räcker det med kvalitativt mangel utan några större intentioner. Belgarna kan sin stil utan och innan och det är precis det som gör att ”Ultimate Hatred” är så bra. De snickrar brutal, överkörande musik som verkligen träffar.

Även om sången är monoton och riffen har hörts förr går Bloodshot raka vägen till hjärtat. De har ett sväng och en ärlighet som de flesta metalcoreband saknar. ”Ultimate Hatred” smiskar allt vad amerikansk metal heter på rumpan sju dagar i veckan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner