Joyzine.se


Recension - Skiva

Sebastian Fors & The Ones That Got Away
These Songs Are About You, 2008
Skivbolag: Nesna Records
Av: Mattias Hjelm
Publicerad: 2008-07-02
Hemsida: myspace.com/sebastianfors

Musiken som Sebastian Fors & TOTGA spelar är en sorts blandning av gladpop och melankolisk country. Det låter kanske lite udda och det är precis vad det är. Jag upplever musiken som en aning schizofren utan fast grund att stå på. Det är gitarrbaserad musik ackompanjerad med mycket cymbalskrammel från trummorna. Låtarna är ganska långa – vilket kan vara okej i denna genren – och texterna känns i några fall väl genomarbetade.

Men det håller inte…
Låtarna på ”These Songs Are About You” är helt enkelt inte särskilt bra, med ett undantag. Det är alltför repetitivt och de arrangemangstekniska lösningarna är inte spännande nog för att få mig intresserad. Samma ackordrundor harvas om och om igen – det händer inte särskilt mycket.

Det låter som om låtarna har spelats in live i studion. Man gör så för att man vill uppnå ett fritt och levande sound. Och det fungerar rätt bra för Sebastian Fors & TOTGA… om man bortser från sången. Den är mer eller mindre sur i varenda mening – och då inte på ett charmigt Dreamboyskt vis, utan helt enkelt falsk till den grad att man borde steka tagningen i produktionen. Det gör inte saken bättre att det finns en till i bandet som lägger stämmor eller dubbar leaden. Det är samma sak där… surt som lime. Men då det mellan alla sura toner låter helt okej, skyller jag allt på producenten. Killarna kan sjunga men har inte fått chansen. Trist!

Låten Thinking of You känns nästan malplacerad på plattan då den är riktigt bra. Det är ett gott tecken då det indikerar på att Sebastian Fors & TOTGA kan få till det. Låten svänger gott och harmonierna är snygga. Om fullängdaren innehåller den typen av låtar och mindre sura sångtoner, tror jag på bandet. Annars inte…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


IndieGirl, 2008-07-08 17:52:48 (81.231.124.102)

Håller med. Borde kanske satsa på något annat än musik? Typ... ja, vad fan som. Byt bransch. För fan!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner