Joyzine.se


Recension - Demo

Stones Cry Out
Ghost town ep
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-06-29
Hemsida: www.stonescryout.net

Första tanken när andra spåret Hell banknote ljuder är Backyard Babies. En inte allt för smickrande kommentar kanske, Backyard-klonerna är ju så många att man inte ens orkar göra sig besväret att räkna dem numera. Stones Cry Out visar dock att de är så väldigt mycket mer. De blandar sin bredbenta rock med smäktande popmelodier och en närmast punkbesläktad energi.

I följebrevet talas det om brittisk och amerikansk rock. Det USA-influerade hör jag dock inte mycket av. Det skulle väl vara experimenterandet med att stoppa in mjuka partier här och var. Men även det argumentet faller då Stones Cry Out aldrig är särskilt hårda. Skånepatrullen har helt enkelt hittat en nisch de rör sig inom med elegans. De vet hur de ska göra för att snickra ihop träffsäkra låtar och gör det också.

Jag verkligen hatar sångeffekten i Mantra, men den är omedelbart förlåten när den 2.44 långa rockexplosionen Your freedom of choice tar vid därefter. En fasansfullt bra låt som för mina tankar till demofavoriten The Straydogs (som jag som bekant belönade med fullpott för något år sedan). Det är bara att konstatera att Stones Cry Out är ett namn för framtiden. Tänk er ett popigare The Hives och ni kommer också att bli imponerade.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner