Joyzine.se


Recension - Skiva

Metatrone
The powerful hand, 2006
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-28
Hemsida: www.metatrone.org

Jo Lombardo, Tony Zappa, Virgilo Ragazzi, Stefano Calvagno och Davide Bruno rättar till sina kragar, plockar fram den akustiska gitarren och sätter sig kring lägerelden där de sedan sjunger en högtravande, orkestral trudelutt. Sedan är det inte svårt att räkna ut vart det barkar.

Metatrone är ett typiskt italienskt power metalband och ”The powerful hand” är en typisk italiensk power metalskiva. Ni vet precis hur det låter. Det enda som är annorlunda med Metatrone är att det handlar om ett tokigt kristet gäng. Men räknar man bort den löjligt övertydliga skivtiteln, det faktum att bookleten är nedkladdad med bibelcitat och att gänget avslutar skivan med en sliskig tolkning av Ave Maria, är det inget som märks. Musiken är densamma.

För min del spelar det ingen roll om power metalkrigarna sjunger om Jesus eller drakar och demoner. Power metalmusiken brukar ändå vara så pretentiös och jobbig att den trycker bak texterna i andra rummet. Så även här. Jag ska inte säga att ”The powerful hand” är en usel skiva, det vore faktiskt respektlöst, men särskilt spännande är den inte heller. Det faktum att jag efter några genomlyssningar främst minns att gänget i Mirror city train inleder med samma sampling som In Flames använde i F(r)iend från ”Soundtrack to your escape” och att Jo Lombardo vid några tillfällen låter som självaste Cher måste ju betyda något. Metatrone gör helt enkelt inte särskilt intressant musik.

På hemmaplan lär orkestern säkerligen kunna frälsa en och annan med sitt korståg (faktum är att ”The powerful hand” från början spelades in med italienska texter), där nere diggar de ju sådant här svartmuskigt antimangel. På våra breddgrader lär bandet dock inte värva fler fans än vad som går att klämma ut ur de tveksamma sekterna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner