Joyzine.se


Recension - Skiva

Idioterna
Gatulag, 2009
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-02
Hemsida: myspace.com/gatulagmedidioterna

Det finns rent principiellt flera saker som gör att jag vill tycka bra om den här inspelningen. Att ta Bob Dylans gamla album ”Street Legal” och översätta det rätt upp och ner är ett riktigt kul grepp och att sedan tillägna hela inspelningen tragiskt bortgångne musikjournalisten Lennart Persson är väldigt snyggt. Men i övrigt...nej, då slipper jag gärna lyssna på ”Gatulag”.

Nog för att man kan ifrågasätta Dylans sångröst och dess klass, men att spela in de svenska versionerna med knarrgnällig sång som hela tiden balanserar på gränsen till det outhärdliga är att ta konceptet alldeles för långt. Jag får snarare intrycket av knarklulliga proggare som sitter och beundrar gräset på Gärdet än seriösa musikälskare som tolkar Dylan när den här skivan spinner. Och då är jag på det klara med att Idioterna mycket väl tar sin uppgift på allvar. Per och Arvid Svenske som står för sången gör det helt enkelt inte tillräckligt bra för att den här skutan ska hållas flytande.

Faktum är att det blir för plågsamt att gå in och verkligen syna texterna och hur de översatts när sånginsatsen är som den är. Idioterna gör inte jobbet rätt och då faller hela konceptet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner