Joyzine.se


Recension - Skiva

The Destiny Program
Subversive Blueprint, 2007
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-23
Hemsida: www.destinyonair.com

På papperet är det knappast särskilt upphetsande. Ett gäng tyskar som spelar metalcore, växlar mellan gap- och skönsång samt tagit hjälp av dinosaurier som Daniel Bergstrand och Tue Madsen för att fixa till ljudet. Dagsländeradarn ger fullt utslag. Men i realiteten är The Destiny Program och ”Subversive Blueprint” betydligt mer spännande än vad man hade kunnat förvänta sig.

Ljudet är förstås utmärkt. Ett metallklingande statement som klär tyskarnas låtar alldeles förträffligt. Men det som imponerar är låtarna. Låt gå för att musikstilen knappast är särskilt unik, men The Destiny Program gör det bästa av den. Både aggressiva hardcorepartier och söta rensångsavsnitt har betydligt mer integritet än genomsnittligt jänkargäng och för att bestå av tyskar är gruppen riktigt vass.

Det är en styrka att trots det förutsägbara formatet hålla hela skivan intressant. The Destiny Program jobbar med redan kända ingredienser, men bygger upp låtarna på ett avigt, väldigt tilltalande sätt. I Neurosis and projection ger de sig rent av ut i en elektronisk halvballad som inte så lite bär spår av sedan länge avlivade Misery Loves Co. Mer överraskande än bra kanske, men ändå en vitamininjektion mot plattans slut.

”Subversive Blueprint” bör inte ses som något annat än ett bevis på att genren har några år kvar att leva. Än finns det band som klarar att göra musiken intressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner