Joyzine.se


Recension - Demo

Vietcong Pornsürfers
Cunts Don't Play Guitar
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-17
Hemsida: myspace.com/VietcongPornsurfers

När jag tyckte till om Vietcong Pornsürfers förra demoinspelning tog jag till en bildlig beskrivning och framhöll gossarna som ett typiskt sådant där gäng som man går förbi på en festival, diggar några låtar och sen drar vidare. Nu har uppenbarligen de där uppskattade låtarna passerat...

Där senaste ansträngningen var en kul, om än umbärlig, liten inspelning känns ”Cunts Don't Play Guitar” nämligen mest trött. Gruppens sluskiga sleazepunk är beroende av riktigt snygga refränger för att vara engagerande och det saknas här. Istället bjuder trion som hastigt och lustigt gått och blivit en kvartett på fyra stycken blaskig rock utan vare sig stake eller tanke.

Om nedgången beror på att jag numera är bekant med konceptet och att några få låtar räcker? Det skulle kunna vara så, men jag skulle inte tro det. Det handlar nog snarare om att Vietcong Pornsürfers (fortfarande ett fenomenalt bandnamn) inte skrivit lika bra låtar och inte heller brunnit lika intensivt i studion den här gången. Därför blir det avslaget.

Helt ärligt låter ”Cunts Don't Play Guitar” som något framställt av en grupp som tror att de kan korsa Social Distortion med Ramones men egentligen inte har en jävla aning om vad de sysslar med. Det ställer också demotiteln i en helt annan dager.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vietcong Pornsürfers ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner