Joyzine.se


Recension - Demo

The Elephants
Hippos are dangerous
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-05-09
Hemsida: www.wearetheelephants.com

Elefantpunkrock! Av elefanter, för elefanter. Fast i det här faller måste det ses som något positivt att kallas för en elefant, för ungdomarna i The Elephants lirar någon form av punkpoprock som får det att rycka oroväckande mycket i smilbanden. ”Hippos Are Dangerous” är en egenproducerad fyraspårs-Ep som innehåller tillräckligt med energi för att försörja ett mindre Afrikanskt land i ett helt år.

Som ett barn av grungen rycker jag öronen till mig redan i öppningsriffet av första spåret, So I go and Bang My Head Against the Wall. Riffet i sig påminner väldigt mycket om det bärande riffet i Nirvanas gamla pärla Breed, när sedan sången kommer in undrar jag om det inte är fler än jag som är inspirerade av den ovan nämnda musikeran? Sångaren Simon Light kan både sin Cobain, Staley och Vedder. Att lira punkrock i Örebro kan annars inte vara helt lätt, skuggan från skatepunkarna i Millencollin är nog både djup och bred, men trots att The Elephants inte känns helt originella svänger det betänkligt om samtliga fyra låtar. Mycket tack vara att man vågar leka med både tempo och dynamik.

Att ha en aning mindre intensiv men likväl svängig Feel Free – Speak Your Mind som tredje låt blir ett perfekt avbrott från de två förgående mer energiska låtarna, So I go and Bang My Head Against the Wall och Look Who Won, men också en fin uppladdning inför avslutande Keep Your Picture. En låt som bär tydliga drag av att Simon Light även har koll på sin Bille Joe Armstrong från Green Day.

Slutomdömet blir att ”Hippos Are Dangerous” måste ses som en helt igenom godkänd partyplatta som passar under vilka festliga tillfällen som helst. Produktionen och ljudbilden känns helgjuten. Det som saknas är dock lite tydligare originalitet och egensinnighet, nu känns det mer som en återanvändning av redan existerande musik utan någon större personlig prägel.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Elephants (2007-02-23)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner