Joyzine.se


Recension - Skiva

Inhume
Chaos Dissection Order, 2007
Skivbolag: Osmose Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-14
Hemsida: www.inhume.nl

När man som recensent dag in och dag ut och med skiva efter skiva tragglat klyschor om nyanser, dynamik och originalitet kan det vara skönt att bara bli totalt överkörd. Kastad rakt in i väggen av en orkester som skiter i allt det där och manglar som om melodier eller lättillgänglighet var det mesigaste i världen. Inhume är precis ett sådant band.

Det finns ingen pardon när holländarna manglar sin goregrind. Allt jag möts av är en kompakt ljudvägg av vansinniga trummor, smällfeta gitarrer och en sångare som artikulerar så uselt att det är komplett omöjligt att höra en stavelse av vad han sjunger. Det är grymt! Glöm allt vad rock n’rollgrind heter, nog för att ”Chaos Dissection Order” svänger på sina ställen, men här är det ren slakt som gäller framför lättillgänglighet.

Just den kompromisslöshet som finns i allt gruppen tar sig för är vad som får mig att digga skivan. De kör över mig med 16 låtar på kring en halvtimme och sen är det nog med det. Enkelt, effektivt och ofantligt hårt. Det är precis så här grindcore ska låta! Ett skönt avbrott till alla andra mer eller mindre utstuderade akter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner