Joyzine.se


Recension - Skiva

Mattias Lies
In the blue (CDs), 2008
Skivbolag: Lies Musik
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-27
Hemsida: www.mattiaslies.com

Kanske kan det vara något stort på gång i och med fullängdaren ”Messages” som kommer till hösten. Mattias Lies har sadlat om och gått ifrån att vara bonnigt småcharmig till att framstå som en fullfjädrad gitarrprins. I alla fall om man ska döma efter de två melodierna på den här singeln.

Herr Lies har spolat det svenska språket och visarvet. Det får honom att framstå som betydligt mindre pretentiös och han har slutat bräka när han sjunger. Istället har han svängt in på en skjortbeklädd väg som leder raka vägen till staterna och där Neil Young och Tom Petty är slutmålet. Det är så mycket stabilare än när han snubblar fram på svenska, låter så mycket proffsigare, intressantare och är så mycket bättre.

In the blue och Mission made of doubt är små trubaduraktiga rockbitar med inslag av country och amerikana. Lies har plötsligt ett driv och en pondus och hans röst passar så mycket bättre i det här sansade, engelska formatet. Nog för att det inte är något nytt under solen, men spelar det någon roll när kvaliteten är så här hög? Det blir mycket intressant att se vad fullängdaren kan bjuda.

Nu låter jag som om jag tycker att senaste plattan ”Mattias Lies” var skräp. Så var det ju inte riktigt. Men han har hittat mer rätt med sitt nya sound. Däremot förstår jag inte alls tanken med att pryda singelns omslag med ett foto där musikanten ser ut som en amerikansk frikyrkopredikant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mattias Lies (2012-01-01)
Mattias Lies (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner