Joyzine.se


Recension - Skiva

Tenebre
Heart's blood, 2005
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-25
Hemsida: www.tenebre.com

Liknelsen år fånig, jag vet. Men ”Heart’s blood” är som ett starkt kollektiv i lagidrott. Som ett lag utan stjärnor som arbetar hårt för varandra och på det sättet skördar stora framgångar och uträttar stordåd. Med andra ord är Tenebres femte fullängdsalbum en platta som utan att ha några egentliga hitlåtar gör ett stort intryck.

Det handlar om gothrock långt ifrån de storslagna och pseudodepressiva ljudlandskap vi vant oss vid att förknippa genredefinitionen med. Tenebre står för mer jordnära goth. Rockmusik som sakta makar sig fram och bygger på sinnesstämningar och små finkänsliga melodier. Paralleller kan dras till Tiamat och Lacrimas Profundere och i viss mån även till Paradise Lost.

Gruppen håller greppet om mig genom hela speltiden, men trots detta har jag svårt att komma ihåg låtarna. Det enda jag kan minnas är att jag tycker om det och vill lyssna en gång till. ”Heart’s blood” ger begreppet helhet sin rätta innebörd. Med en stadig mall i långsam gothrock svävar de sedan ut i något som närmast kan beskrivas som fascinerande. Jag tar nog och lyssnar en gång till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner