Joyzine.se


Recension - Skiva

Neonfly
Outshine The Sun, 2011
Skivbolag: Rising Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-20
Hemsida: myspace.com/neonflyband

Det är verkligen påtagligt hur mycket hunger kan påverka soundet på en platta. Power metal är en genre som för de allra flesta utanför den mest fetischistiska skaran fans kan framstå som tämligen meningslös. Som höghastighetsonani där teknisk briljans och plastighet går långt före känsla och förstklassigt material.

Tyvärr låter alldeles för mycket power metal känslolös och meningslös.

Därför är det glädjande de få gånger det faktiskt dyker upp band som glöder och brinner för sin sak och verkligen får det att höras i musiken. Debuterande britterna i Neonfly är knappast några noviser. Det här är ett gäng som smeker sina gitarrhalsar lika frekvent som många andra och frontas av en sångare som piper lite för mycket för sitt eget bästa. Men under ytan bubblar en vilja, en dröm om att verkligen göra något vettigt. Det gör att ”Outshine The Sun” lever, den sprudlar snarare än bara existerar i sin tekniska puppa.

Britterna blandar tempon, de spelar med frenesi och de får en plaststänkande produktion till trots sina stora refränger att engagera. De slår fast en gång för alla att power metal inte måste vara lökigt. Att det faktiskt går att göra något livfullt av genrens beståndsdelar.

Huruvida det hela är ett resultat av nykomlingshunger eller något som kommer hålla i sig i långa loppet återstår att se, men faller Neonfly framöver in i det slentrianmässiga power metal-harvandet blir jag ledsen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner