Joyzine.se


Recension - Skiva

Kruger
For death, glory and the end of the world, 2010
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-23
Hemsida: myspace.com/krugerband

Då var vi där igen. Med en skiva från ännu ett band som tror att det bara är att apa efter och härmas så blir allting bra. Om det nu är det schweiziska Kruger sysslar med. De kanske rent av tycker att den musik de sysslar med är intrikat, spännande och väl värd att kabla ut på platta.

Välklädda Kruger är nämligen ännu ett band som lirar robotaktigt kompetent men helt i avsaknad av känsla eller finess. Frågar ni dem vad de pysslar med för typ av metal kommer de säkerligen släpa fram Gojira som en given referens. Men håll de kritiska ögonen öppna, Kruger är ett Gojira utan det mesta som gör fransmännen bra.

”For death, glory and the end of the world” handlar bara om statisk metal som säkerligen är tänkt att framstå som komplex och utmanande men som bara är tam och oinspirerande. Sången är ett enda talanglöst brölande och låtarnas arrangemang går mest ut på att schweizarna vandrar i cirklar utan att hitta själva kärnan i sina kompositioner.

Ni hajar. Kruger är ännu en klanderfri klon som låter professionellt, men som inte har minsta lilla personlighet att bidra med till scenen. Jag vill tro att marknaden börjar bli mättad och att folk börjat tröttna på dessa andra klassens band snart. Men antalet sorgliga vax som prånglas ut av sydeuropeiska bolag bevisar ju än så länge motsatsen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner