Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Jul på svenska, 2009
Skivbolag: EMI
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-14
Hemsida: -

Tanken är nog att det smånätta plinkande som Georg Wadenius, Arild Andersen och Jan Lundgren väver in en samling juliga trudelutter i ska framstå som avslappnande och vackert. Jag tycker mest att det känns lite sömnigt. Må det bero på biverkningarna efter den vaccinspruta som jag brottas med när de här raderna sätts på pränt eller kort och gott bara själva musiken, men jag har svårt att hålla mig vaken när de tre herrarna tolkar in julen.

Det blir jazzigt när låtmaterialet kommer i händerna på de här herrarna och det behöver ju inte vara fel. Men här handlar det snarare om muzak, hissjazz som bara finns där utan att göra något direkt avtryck. Och om den nu gör något sådant så är det just att den vaggar till sömn. Kanske inte riktigt vad man tänkt sig när det kommer till att skapa traditionsrik julstämning.

Pianospelet signerat Lundgren är förvisso väldigt subtilt, men gitarrditot från Wadenius känns inget vidare engagerande och det faktum att hela inspelningen är instrumental gör inte direkt visor som Stilla natt och Gläns över sjö och strand rättvisa. Nej, ”Jul på svenska” känns lite för mycket som något gubbarna satt och njöt fram själva över några koppar glögg, men är inget som kommer att förgylla julen något extra hemma i de svenska hemmen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2008-01-01)
V/A (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner