Joyzine.se


Recension - Skiva

Sötlimpa
1981-84, 2004
Skivbolag: Ägg Tapes & Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-16
Hemsida: www.eggtapes.se/cd/sotlimpa.htm

Det var i början av 80-talet det begav sig för Mölndals Sötlimpa, som nu ska försöka bevisa att deras musik fungerar även på 2000-talet. Detta med hjälp av en samlingsplatta som prånglas ut av Ägg Tapes. Det som kan avnjutas är låtar samlade från hela bandets karriär. Småtrallig, halvhård och ganska dräggig svensk punk.

De åtta inledande som är hämtade från tolvan ”Non fitting generation” tycker jag betydligt bättre om än vad jag hade förväntat mig. Sötlimpa visar att de hade sinne för melodidrivna punklåtar och en känsla för humor. Lyssna bara på Stark! Sen brakar det dock utför. I takt med att vi leds längre och längre bak i bandets katalog och låtarna börjar hämtas från kassetter blir så väl ljudet som framförandet sämre och sämre.

I början av sin karriär framförde Sötlimpa hjärndöd och extremt ointressant punk med hög mäskstämpel. Det är milsvid skillnad mellan låtarna som släpptes -84 och de som släpptes -81. På sätt och vis är detta bra. Samlingen visar verkligen hur gänget utvecklades under sin korta karriär. Det här är ingen greatest hits, det är en dokumentation av ett kämpande punkband under ett gryende åttiotal. Som fenomen riktigt trevligt, men musikaliskt allt för splittrat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner