Joyzine.se


Recension - Demo

Monkey Business
Knark horor och jazz
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-25
Hemsida: www.monkeyb.tk

Först är jag väldigt osäker på om jag ska tycka att inledningsspåret Knark, horor och jazz där en effektdränkt röst berättar: ”I en sketen liten by som kallas Bollebygd, på en sketen liten bakgata, ligger en sketen liten jazzklubb. Jazzklubben heter Knark horor och jazz. Dit kommer folk från hela staden för att avnjuta lite knark, horor och jazz…” är ofantligt roligt eller bara pinsamt barnsligt. Det är liksom antingen eller. Det omogna barnet i mig vill först fnissa, men efter att det konstaterats att introt inte har någon som helst relevans för resten av demon segrar mitt rationella vuxenjag. Inledningen är bara onödig.

På resten av demon sjunger Monkey Business nämligen på engelska, ägnar sig åt helt annan musik och tycks inte ha några fler intentioner att vara roliga. Men introt känns lite symptomatiskt. ”Knark horor och jazz” är nämligen en demo med stort D. Framförd av ett ungt gäng som inte har koll på sig själva.

Ljudet är ganska sunkigt, bandet ganska otight och framförallt verkar gänget inte veta vad de ska lira. Ena stunden är det trist punk, nästa rock för att sedan flirta med ska. I avslutande Cure låter det rent av lite metal om det hela. Monkey Business är ett typexempel på ett band som inte hittat sin identitet, det är den enda charmen med ”Knark horor och jazz”.

Gruppen vet förmodligen inte om det själva, man brukar oftast inte märka av sådant i ungdomens linda. Men om några år kommer de säkert se på den här demon som ett steg på vägen. Inte särskilt bra, men ändock ett nödvändigt verk för bandets utveckling. Om de där åren är det mycket möjligt att Monkey Business har hittat rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner