Joyzine.se


Recension - Live

Avatar
Metaltown, Göteborg
2012-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-17
Hemsida: avatar.net

Det är glädjande att se vilka enorma kliv Avatar tagit. Så väl musikaliskt som konceptmässigt. Från att ha varit ett ungt och valpigt gäng göteborgare som mest ägnade sig åt att apa efter allt annat som lät bra och kom från hemstadsscenen till att vara en fullfjädrad och stenhård underhållningsapparat är klivit uppenbarligen inte så långt som man kan tro. Eller så har Avatar helt enkelt avancerat fort.

Egentligen ser herrarna ut som vilket vanligt hårdrocksband som helst när de kliver på scenen. Det är lite hårmanar, lite piercing och tatueringar så där som det brukar vara. Men allt det där ställs på sin spets när Johannes Eckerström uppenbarar sig i läderrock och med huvudet draperat i en ondsint härskarhuva, genom vilken han skogstokigt ylar fram de första låtarna.

När huvan sen plockas av åker en hatt på och frontmannen visar sig i vansinnigt clownsmink vilket får hans mimik att bli snudd på grotesk och synnerligen teatralisk. Kontrasterna mellan sångaren och övrigt skönmanglande herrar på scenen är gigantiska. Det hade kunnat bli tramsig teater och freak show av det hela om Avatar inte klarat att bära upp grejen, men de gör det med den äran.

Eckerström är förvisso scenens totala mittpunkt som det är svårt att slita blicken ifrån, men gruppen som helhet låter väldigt bra. Senaste plattan ”Black Waltz” är ett dynamiskt stycke smakfull och karg mustmetall och materialet därifrån funkar fantastiskt live. Torn Apart lever upp till sin titel, likaså gör Blod. Bandet bjuder på en livepremiär av smällkaramellen Paint Me Red och imponerar storligen samtidigt som till och med halvträiga avslutaren Queen Of Blades lever upp.

Avatar svarar för ett riktigt styrkebesked och man gör det så väl musikaliskt som visuellt. Metaltowns förmodligen vassaste uppvisning den här upplagan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2008
Hultsfreds vassaste band 2007
Avatar (2012-01-01)
Avatar (2012-11-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner