Joyzine.se


Recension - Demo

Avatar
4 reasons to die
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-12-25
Hemsida: www.avatar.net

I år steg Within Y fram i rampljuset och vi kan förvänta oss ett bredare genomslag för Cipher System under första halvan av 2005. Kanske är det sedan dags för Avatar att avancera i musikhierarkin mot slutet av nästa år. Det är inte alls omöjligt om ett kontrakt signeras inom en snar framtid. Hur som helst är det uppenbart att återväxten inom den så kallade ”västkustdödsen” är god.

Avatar återfinns i rakt nedstigande led från At The Gates och In Flames. Att fokus ligger på hur Göteborgsdödsen lät för fem-sex år sedan är tydligt (av någon anledning tycks många av de yngre förmågorna som kommer fram dra åt det hållet) och ungtupparna förvaltar arvet väl. På ”4 Reasons to Die” handlar det visserligen inte om några klockrena hits, men det är ett gott steg på vägen mot något som kommer bli riktigt bra. När In Flames och Soilwork travat iväg i en mer modern inriktning behövs band som anammar deras bakgrund.

Det som stjälper Avatar lite i nuläget är att sångaren Johannes Eckerström är lite vek. Hans mörka growls har jag inget att anmärka på, men den ljusare lite skrikigare typen av sång låter allt för klen. Han har ett register som ligger nära Michael Andersen (Withering Surface), men rösten är än så länge inte tillräckligt utvecklad. Men herregud, snubben är bara 18 år. Det här kommer bli bra! Håll ögonen öppna, jag skulle inte bli förvånad om Avatar gör Within Y och Cipher System sällskap i rampljuset inom kort. Sveriges unga melodidödsscen blomstrar!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Avatar (2007-06-16)
Avatar (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner