Joyzine.se


Recension - Live

Avatar
Hörsalsparken, Norrköping
2008-08-22
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-23
Hemsida: www.avatar.net

Hörsalsparken i Norrköping är till vardags ett tillhåll för alkoholister. En pittoresk oas mitt i centrum där de av någon outgrundlig anledning tillåts sitta och störa ordningen dag ut och dag in, vecka efter vecka. När platsen äntligen används till något annat, en (gratis) hårdrockskonsert, är det dock andra bullar som gäller. Då cirkulerar ordningsvakter med misslyckade tribaltatueringar som hökar och avvisar alla som ens tänker tanken på att kliva in i parken med en ölburk i handen. Det utarmar givetvis publiken en aning och är en skam för Norrköping. Alkade uteliggare får visst göra som de vill, men högtidsfirande hårdrockare är inte välkomna. Suck.

Just där och då tänker jag faktiskt tanken att Norrköping inte är värt den eldiga föreställning Avatar sätter upp. Men det är en tanke som flyktar snabbt, de unga entusiaster som trängs vid kravallstaketet är förstås värda varenda sekund av konserten och själv glömmer jag snabbt alla sura tankar när Avatar börjar mangla. Den här kvällen låter ungtupparna riktigt bra.

Johannes Eckerström har växt till sig som frontman över det senaste året. Han levererar sång med ruggig pondus och tycks nu vara väldigt trygg i sin scenperson. Han är både underfundigt rolig och skickligt domderande. Men framförallt, han verkar ha skoj på scenen även om publiken knappast är i största laget. Detsamma gäller övriga herrar i bandet, leendena gnistrar när de synkroniserat headbangar och löper av och an framför monitorerna.

Avatar inleder som brukligt med Bound to the wall och det bara exploderar. Innan de avslutar med en övertaggad And I bid you farewell och en ruggigt manglig War song har de hunnit med att trycka ner gnistrande versioner av My shining star, Wildflower och As It Is i halsen på oss som lyssnar. Gruppen som brukar ha problem med kass ljud låter utmärkt och visar att månader på vägarna fått dem att känna sig ytterst säkra i sitt låtmaterial. Sådant är kul att se.

- Gör en massa dumma saker ikväll så att ni har något att tänka på imorn, skrockar Eckerström på sin breda göteborgska och hintar om att Avatar kan komma att synas på vägarna som support till något större gäng i höst. Då kommer jag vara där och se dem, men frågan är om de efter den här kvällen väljer Norrköping igen…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2008
Metaltown 2012
Avatar (2006-01-01)
Avatar (2012-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner