Joyzine.se


Recension - Skiva

Raised Fist
Sound of the republic, 2006
Skivbolag: Burning Heart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-11
Hemsida: www.raisedfist.com

På något sätt känns ”Sound of the republic” som lite av en besvikelse. Jag antar att det beror på mina osunt högt ställda förväntningar. Låtarna finns nämligen där, bandets benkrossarsound är intakt och Alle levererar en precis lika grym sånginsats som vanligt. Om inte ännu bättre. Ändå känns det inte helt hundra.

Efter lysande ”Ignoring the guidelines” och smått briljanta ”Dedication” har man rätt att ställa krav på orkestern. Klart att förväntningarna är höga efter flera års tystnad dessutom. Raised Fist går inte alls ner sig på ”Sound of the republic”, men de uppgraderar sig heller inte. Här finns en del nyheter, som några snuttar ren sång för att ta ett exempel, men ingenting lyfter skivan till nästa nivå. Nu är jag lite väl hård. Det går inte att kräva av ett band att de ständigt ska överträffa sig själva.

Här finns bländande hardcoremetal av pur Raised Fist-kvalitet. Perfectly broken är det bästa gänget någonsin fått ur sig. Killing it svänger något djävulskt och titelspåret är även det en svängig sak. Undergångsstämningen i Some of these times bör också lyftas fram då den symboliserar essensen av Raised Fists tonkonst. Inträdet av Matte Modin på trumpallen har också gett gänget större utrymme att jobba med dynamiken i låtarna.

Tyvärr finns det några låtar som känns som utfyllnad och det är där vi har skillnaden mot exempelvis föregångaren ”Dedication”. ”Sound of the republic” är ett mycket bra album, men inte etta i bandets diskografi. Detta till trots att skivan kröns av så väl den bästa låten som bästa sånginsatsen bandet klämt fram genom tiderna. Ibland är det hårt att ligga på topp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2008
Hultsfredsfestivalen 2011
Raised Fist (2009-06-25)
Raised Fist (2006-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner