Joyzine.se


Recension - Live

Velvet Revolver
Hultsfredsfestivalen
2007-06-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.velvetrevolver.com

Jag har facit i hand redan på förhand när jag styr stegen mot den första konserten på Hawaii för den här festivalen. I detta facit står det att Velvet Revolver kommer leverera eget material utan någon egentlig spets, att de kommer krydda med ett gäng Guns n’ Roses-klassiker och att det hela kommer kännas ungefär lika farligt som ett saftkalas.

Vidare står det att Slash i sedvanlig stil kommer glida omkring i hatt och spela solo på alla möjliga och omöjliga vis samtidigt som han röker cigg. Allt medan sångaren Scott Weiland gör allt som står i hans makt för att kunna glänsa vid sidan av gitarrguden och dennes följeslagare från Guns n’ Roses-tiden. Mitt facit säger att det är upplagt för en ljum föreställning utan något egentligt minnesvärt och varnar för att det är ett lågt betyg på gång.

En bitsk kritiker skulle nu kunna hävda att jag ser vad jag vill se när jag kommer till Hawaii och spelningen som Velvet Revolver bjuder på uppfyller precis allting som står i mitt facit. Men så är det inte. Gruppen är helt enkelt inte relevant nog för att kunna vara intressant år 2007. Visst gungar det lite småskönt då och då och en numera lönnfet Slash är så klart kul…i två låtar.

Men som helhet håller det inte. Scott Weiland sluddrar, använder sig av det uråldriga knepet att gapa i en megafon och det hela känns bara så avslaget som ett band med medlemmar som var relevanta för alldeles för många år sedan kan göra. Inledningen på festivalens största scen hade definitivt kunnat vara bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Getaway Rock Festival

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner