Joyzine.se


Recension - Skiva

Eversin
Divina Distopia, 2010
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-13
Hemsida: www.eversin.com

”Techno power thrash metal”. Visst låter det som något man bara måste höra? Jag föreställer mig The Project Hate gånger fem i en mix som är så väl brutalhård som löjligt dansant och medryckande. Tyvärr rör sig My Kingdom Music emellertid med den mest felknullade genrebeskrivningen någonsin.

Någon techno hörs inte tillstymelse till när Eversin tar över showen. Power och thrash metal, javisst. Men sannerligen i den tarvligare skolan. Det handlar om tredje klassens riff och låtskapande framfört av musiker som trots att de harvat sedan år 2000 spelar som om de vore gröngölingar i repan. Så stappligt och ponduslöst är det. Jag förstår att Sergio Cali inte benämns som annat än session så dåligt som hans haltande trumlir är.

När italienarna dessutom försöker lägga en progressiv touch på det hela blir det snudd på pinsamt. Det är så uppenbart att herrarna lyssnat på mycket grym metal och vet precis hur de vill låta, men att de inte är kompetenta nog att leverera prylen. Det gäller allihop, från nämnde Cali till ylande sångaren Angelo Ferrante. ”Divina Distopia” är vad man tjusigt skulle kunna benämna ett antiklimax.

”Techno power thrash metal”, det är så fundamentalt fel och löjligt det bara kan bli. Men jag antar att man måste fara med sådana osanningar för att få sälja sådant här över huvud taget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Neverland (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner