Joyzine.se


Recension - Skiva

Collarbone
The back of beyond, 2007
Skivbolag: Ranch Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-24
Hemsida: www.collarbone.org

Det känns ganska konstigt när finska Collarbone i nionde spåret Clearance, efter en lång räcka kladdig emorock, plötsligt laddar ur i en ordentlig hardcoresnyting. Den är inte alls dålig, snarare ganska pigg, och skvallrar kanske om varifrån bandet en gång kom, men den borde inte vara där. Har man bestämt sig för att det är emotionell rockmusik som är grejen får man stå sitt kast. En ynka hardcoresmäll ger inget positivt mervärde till ”The back of beyond”. Snarare känns den instoppad just för att blidka några kräsna muskelberg. Det fungerar inte.

Man ska däremot inte ta ifrån orkestern att dess rock stundtals är riktigt tung. De har läst sin läxa och hämtat en del kraft från Queens Of The Stone Age, men det hamnar i skymundan. På det stora hela framstår Collarbone, med eller utan hardcorebidrag, bara som ett hårdare The Rasmus. Häftigt för en fjortonåring, men i grunden inte särskilt vågat över huvud taget. Det finns fragment på ”The back of beyond” som skvallrar om att gänget gärna varit My Chemical Romance. Men de vågar helt enkelt inte måla med kajalpennan.

Jag brukar inte vara den som gnäller på band som flörtar med kommersiella krafter och det tänker jag inte göra nu heller. Även om jag uppfattar hardcorebiten som ett harmlöst försök att fjäska. Collarbone säljer sig själva som något de egentligen inte är, men so what? Det som gör ”The back of beyond” till en mindre intressant ansträngning är att materialet inte är bra nog. Finnarna gnäller sig igenom elva emobitar med karakteristiska titlar som The Sweetnes, Petite Physique och Nightlight utan att någon känsla infinner sig. Det är alldeles för tillrättalagt och tonårspubertalt för att jag ska bli det minsta imponerad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner