Joyzine.se


Recension - Live

Svenska Akademien
Hultsfredsfestivalen
2007-06-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.svenskaakademien.just.nu

Kvart i tre på natten är väl ingen ideal tid att spela, oavsett scen. Folk har en tendens att bli lite trötta när de varit uppe och igång en hel dag. Trots detta var vi ett gäng tappra som hade samlats framför Pampas för att kika på General Knas, Sture Vikingsson och resten av Svenska Akademien. En akademi som förövrigt kom till festivalen med ett rykande nytt album i bagaget, ”Gör det ändå. Gör det ändå”.

Fokus ligger således på det nya materialet, men inte mig emot. Om det är något Svenska Akademien står för så är det kvalité, ett sanningens ord och god underhållning. Nattens spelning är inget undantag. Publiken bjuds på sköna reggaetoner och ett mjukt följsamt gung samtidigt som den ettrige Sture Vikingssons kaxiga stämma kompletteras lika fascinerade som vanligt av den betydligt mer burduse General Knas. Ett leende sprids över mina läppar varje gång denna välvuxna man med det imponerande skägget tar tag i micken. Säregen stil är bara förnamnet.

Givetvis bjuds publiken på lite klassiker också, Du vill så du kan dyker upp en bit in i setet och nya singeln Vakna kan mycket väl komma att sållas till samma kategori om några år. Svenska Akademien passar också på att ta tillfället i akt att utnyttja mörkret i Smålandsskogarna, helt plötsligt dyker det upp folk med bengaler och eldklot på kedjor och stavar som de snurrar med. Precis vad som behövdes för att jag inte ska dåsa till där jag står framme vid kravallstaketet på vänstersidan. Tiden må fortfarande inte ha varit den bästa för Svenska Akademien och dess följeslagare, jag föredrar att vara lite mer skärpt för att helt kunna insupa rytmer och lyrik, ändå gick jag den långa vägen hem till tältet nynnandes ”Du kaaan om du vill, du vill så du kaaaaan” efter spelningens slut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Hultsfreds vassaste band 2006
Svenska Akademien (2007-07-06)
Svenska Akademien (2007-07-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner