Joyzine.se


Recension - Live

Dimmu Borgir
Metaltown, Göteborg
2008-06-28
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: www.dimmu-borgir.com

Norrbaggarna sparar inte på krutet, det brinner och smäller ganska bra genom hela dess framträdande. Och faktum är att Dimmu Borgirs komplexa tivoli-black metal låter riktigt bra live. Jag vet egentligen inte vad jag hade förväntat mig, men inte att nyanserna skulle gå fram så här bra. Black metal och livesituationen är ju som bekant en svår nöt att knäcka. Speciellt i dagsljus en grådassig eftermiddag.

Gruppen uppehåller sig en hel del kring senaste plattan ”In sorte diaboli” och publiken verkar vara med på noterna. Att Dimmu Borgir, den invecklat onda musikstilen till trots, nått stor kommersiell framgång märks i leden. Antalet bandtröjor prydda av dess motiv är många och en påfallande mängd headbangers i alla åldrar skriker med i texterna.

Det behöver inte vara svårare än så här. Lite nitar (eller lite och lite, de spikstövlar gruppen bär är tämligen imponerande), lite liksmink och bomber. Utan det hade gruppens kompetenta black metal förvisso tett sig ganska långtråkig, men det vet de ju garanterat om. Dimmu Borgir handlar lika mycket som show som om renodlad musik och som sådan gör den sig riktigt bra.

Dessutom visar sig Shagrath ha god koll på stämbanden live. Något som inte kan sägas om särskilt många sångare i svängen – tänk bara Dani Filth. En timma Dimmu Borgir på piren är alldeles lagom som uppvärmning inför konserterna som senare avslutar natten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dimmu Borgir
Årets bästa skivor 2010 enligt Johan Norström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner