Joyzine.se


Recension - Demo

Waid
Fallen
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-12
Hemsida: www.waid.se

Jag blir visst aldrig nöjd. När Waid släppte sin debutdemo hyllade jag stilen, men tyckte att låtarna saknades. När uppföljaren kom diggade jag låtarna men tyckte att stilen gått och blivit lite för alldaglig och nu när de frestar med ”Fallen” tycker jag inte att något är vidare kul alls.

”Fallen” är nämligen bara ett tamt avkok på kommersiell rock som varken vågar vara mjuk eller hård. Precis som om gruppen med åren i musikens tjänst gått vilse och helt klivit av den lovande väg de en gång trampade för att istället helt falla i kommersialismens klor. Så här skulle Dead By April förmodligen ha velat låta om de bara vågade släppa metalscenen och den lilla cred som de ändå byggt upp inom den.

Titelspåret är en såsig balladliknande liten sak som sockersött smeker medhårs och försöker vara så Takida-gullig den bara kan. Ändå är det den här demoinspelningens starkaste bit. Försöken till pumpad popmetal i Mrs Pain faller nämligen synnerligen platt. Demon är trots sin slicka produktion och sitt stabila arrangemang mest trist.

Någon borde ställa upp Waid-snubbarna mot en vägg, ge dem lite smisk och övertala dem att vända åter till de goda intentioner som de en gång hade. Jag vägrar tro att de övergivit alla sina goda uppslag för att jaga drömmen om att bli spelade på Bandit Rock eller rent av Rix FM. Även om det är precis det ”Fallen” gör sitt bästa för att annonsera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Waid ()
Waid ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner