Joyzine.se


Recension - Demo

Waid
Children of tomorrow
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-09
Hemsida: www.waid.se

När Waid förra året tvingade sig in i min stereo med sin debutdemo hörde jag ett band med en egen stil, men en aning anonyma låtar. När de nu följer upp med ”Children of tomorrow” hör jag tvärtemot ett band som tagit ett litet steg in mot mitten, men som däremot skrivit sina starkaste låtar i karriären.

Skånepågarna står för samma emotionella, aviga rockmusik som senast, men i takt med att de har börjat arrangera hårdare har grepp som redan är överanvända börjat smyga sig in. De gallskrik som då och då stiger ur Kim Arefälls strupe hade jag till exempel klarat mig väldigt bra utan. Han är en mycket god gråtmild sångare och borde hålla sig till det. Om inte annat för att befästa Waids sound som i alla fall en aning eget.

Låtmaterialet är däremot starkare här än på debuten. Frågan är om inte titelspåret rent av skulle ha kunnat platsa på Incubus fantastiska platta ”Make Yourself”. Någonstans mittemellan Privilege och The warmth, det är där Waids sound landar och jag diggar det. Den riktiga pärlan på den här trespårsdemon är dock semiballaden Denial, en blödig liten bit med stark refräng som vare sig man vill det eller inte kryper in under skinnet.

Att Waid klivit in en aning mot mitten är förmodligen inget medvetet, det är lätt att hamna där när man famlar med uppföljaren till sina första låtar. Men i fortsättningen hoppas jag att de lägger metaltendenser som dem i My burried angel på hyllan och istället renodlar sitt emotionella sound.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Waid ()
Waid ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


WAID nytt fan, 2008-09-17 00:18:16 (81.230.100.69)

Kommer på mig att testa att lyssna på WAID, och tycker de är riktigt bra faktiskt. Nästa svenska rock på radio?

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner