Joyzine.se


Recension - Demo

Waid
We are in denial
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-15
Hemsida: myspace.com/WeAreInDenial

Det talas ofta om demoband som inte hittat sitt uttryck. Band som oavsett om de låter sunkigt garage eller överbetald studioproduktion osäkert flackar omkring, omedvetna om i vilken riktning de egentligen borde ta sin musik. Så är inte fallet med skånska Waid. Gänget har hittat ett lämpligt uttryck som passar dem som handsken. De har bara inte skrivit sina bästa låtar ännu.

Det är viktigt att veta vad man egentligen håller på med och att som Waid, som bildades så sent som i vintras, hitta fram till det så snabbt är imponerande. Att låtarna på ”We are in denial” ät lite anonyma blir då snarare till något positivt. Det här är en debutdemo, gossarnas första trevande steg inom sin ram och ändå låter det så här säkert. Ni vet vad det betyder. Med utveckling kan det bara bli bättre och från den här utgångspunkten kommer det bli riktigt bra.

Den tunga, men samtidigt emotionella rockmusik som Waid gjort till sin har givetvis en stor publik. Det är många andra band att trängas med, men gruppen har något som får det att låta ärligt. Det är mer hjärta på ”We are in denial” än vad jag hört hos särskilt många demoband i år.

För att kunna skriva låtarna som får en skivbolagsboss (eller varför inte erkänd mp3-bloggare, man måste vara realist) att reagera behöver orkestern dock plocka ner längden på dem. Den kortaste av de tre melodierna här – Awake in dreams – klockar in på 4:16 och avslutas med en fade out modell hastig. Var det månne ett grovt spelfel som behövde täckas över? Vilket är för långt.

Vidare måste Waid bli mer refrängorienterade och våga trycka lite hårdare på disten. Gör de det ligger framtiden öppen. I sångaren Kim Arefäll har de dessutom en guldklimp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Waid ()
Waid ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner