Joyzine.se


Recension - Demo

Emerald
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-01
Hemsida: hey.to/emerald

Det har uppenbarligen börjar röra på sig för Malmöbandet Emerald. De har röstats fram till bästa band på såväl webbsiten Demobanken som P3 Demos hemsida. Personligen ställer jag mig frågande till dessa omröstningar. Visst är grabbarna i Emerald duktiga, men så mycket grym osignad musik som det finns där ute är detta långt ifrån att vara bäst.

Två och trestämmigt sjunger sig bandet igenom tre låtar på den här demon. Det måste erkännas att stämmorna ger låtarna ett härligt djup och verkligen förgyller dem. Men den sirliga popen är alldeles för opersonlig och långt ifrån egen. Emerald skulle kunna vara vilket countryinfluerat amerikanskt popband som helst. Det finns tusentals där ute och alla låter likadant.

Secret space in her eyes kategoriseras av bandet som en hit och visst är det en sådan. I mina öron är den dock alldeles för hurtig och jag lider mig igenom den. De andra två styckena tilltalar en - förtillfället - sargad själ som mig mycket bättre. Slow och NightDrinker är mycket mer återhållna och doftar vemod. Speciellt den sist nämnda går ner alldeles utmärkt. Trots att den handlar om en man som kommer ut med sin alkoholism skulle jag kunna tänka mig att svälja ett par klunkar likör i sällskap med den låten.

Emerald kan sin sak och imponerar stundtals med sina stämmor. Men svep in mer personlighet i tonerna! Annars finns risken att detta snabbt faller i glömska.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emerald Park - "For Tomorrow"
Emerald Park (2006-01-01)
Emerald Park (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner