Joyzine.se


Recension - Live

Thåström
Flygeln, Norrköping
2012-03-23
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-03-25
Hemsida: www.thastrom.se

Efter ett par underbara vårdagar med strålande sol drog åskan in i Norrköping. Det är så det känns när Thåström med band sparkar igång spelningen. Det är skitigt, blytungt och kolsvart. Och alldeles alldeles underbart.

Öppnande spåret Beväpna dig med vingar lägger en ribba för resten av kvällen. Thåström mår bra. Han kör sin patenterade stil på scenen som bara han kan. Varje ord levereras med känsla och hjärta. Thåström vill skrika ut sina budskap till publiken, och vi köper det. Vi sväljer allt med hull och hår.

Det är en bra mix på låtarna ikväll. Nya låtar blandas med vackra pärlor från en lång väldigt framgångsrik karriär. Miss Huddinge -72 har fått en ny 2000-tals kostym och det låter svinigt bra. Det är skitigt och blytungt.

Topparna under kvällen blir skyhöga. Det känns som att det finns stunder som är så vackra, så odödliga att ingen annan artist ens kommer i närheten av vad som skramlar ut från scenen. Vacker Död Stad, Främling Överallt, Rock n Roll e död är bara några av höjdpunkterna. I live-klädseln blir de låtarna käftsmällar som är omöjliga att parera.

Axel Landquists Park är en atombomb som briserar inne i Flygeln. Man kan bara le. Ord finns inte att hitta för att försöka beskriva. Så man ler.

Thåström bjuder knappast på några publikfriande mellansnack. Inget smicker eller fjäsk. Ibland hostar han fram ett ”tack”. Han håller alltid en distans till sin publik, Men ändå känns det som att han inför öppen ridå sågar upp sin bröstkorg och blottar sitt hjärta i varje låt. Det blir väldigt starkt och äkta. Inga fejkade känslor.

Thåström med band mår 2012 väldigt bra. Det märks och det hörs. Ingen mättnad eller ringrostighet från scenen. Bara full fart från början till slut.

Skitigt och blytungt..

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Olle Carlsson
Årets bästa skivor 2009
Thåström (1999-01-01)
Thåström (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner