Joyzine.se


Recension - Skiva

Greta Kassler
Människovärdet, 2008
Skivbolag: Buzzbox/Trapdoor Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-05
Hemsida: www.gretakassler.net

Greta Kassler gnetar envetet på som ett av få gäng som fortfarande saluför klassisk trallpunk. Men på bitska epn ”Människovärdet” är de tyvärr tillbaka i gamla synder. Det vill säga intensiva, men ganska stereotypa låtar som vare sig sätter sig eller lockar till fler lyssningar.

På fjolårets riktigt starka ep ”Miss universum” mötte vi ett argt Greta Kassler. En punkorkester som knutit handen i fickan och gett sig fan på att slå tillbaka mot orättvisor och missförhållanden i samhället. Snubbarna verkar vara minst lika tjurskalliga i år, men samtidigt har de lite smidigt försökt smyga tillbaka mot sin mer melodiska ådra. Med resultatet att det låter ganska skevt.

Absolut inte dåligt, men knappast något att ägna något större intresse. Produktionen gör att kasslerstekarnas melodislingor låter garagedemo lång väg och jag hittar inte en enda refräng som jag i efterhand är särskilt sugen på att tralla. Att bara vara arga på allt och alla håller inte inom den här genren.

Om fjolårssläppet var två steg framåt är ”Människovärdet” åtminstone ett steg tillbaka och Greta Kassler kämpar fortfarande för att etablera sig som ett trallgäng av vikt. Än finns möjligheterna, men nu har bandet varit med i leken så länge att det snart borde vara dags att visa riktigt fina tag på konsekvent basis.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Greta Kassler (2006-01-01)
Greta Kassler (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner