Joyzine.se


Recension - Skiva

Shortino
Chasing my dream, 2009
Skivbolag: Metal Heaven
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-24
Hemsida: www.paulshortino.com

Well, om Paul Shortinos dröm är att spela in slentriantråkig vuxenrock för att hålla sig flytande trots att glansen som inte ens var särskilt påtaglig under hans storhetsdagar har falnat har han uppnått den med den här plattan. Annars lär han få fortsätta att söka, och jakten lär då pågå i evinnerlighet...

To The Cross är en ganska potent och lättrallad AOR-visa, det kan jag också hålla med om. Men i övrigt gör ”Chasing my dream” en väldigt slät figur. Shortino, som ni känner från band som Rough Cutt och Bad Boyz, har en röst som åldrats men ändå innehar vissa kvaliteter. Därför kan jag inte förstå varför han prompt ska sjunga släpiga ballader som får honom att framstå som en andra, eller varför inte tredje, klassens Bryan Adams.

Dessutom är textmaterialet på den här soloeskapaden inte bara dåligt, utan rent löjeväckande. Hör bara hur känslo-Paul kvider fram texten i ”du-är-så-dum”-stycket Promises och ni kommer förstå precis vad jag menar. Det är inte bara så att Paul Shortino förnekas utrymme att glänsa med sin röst i det taffligt tradiga låtmaterialet, han tvingas dessutom sjunga rent trams.

Att ”Chasing my dream” på allvar skulle vara ett försök att finna något musikaliskt drömmål eller förverkliga saker som Shortino alltid velat göra förstår ni ganska omgående att ni kan utesluta. Det går inte att se på det här på något annat sätt än desperat famlande efter att suga in de sista stålarna. Den musikaliska klassen är nämligen snudd på undermålig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner