Joyzine.se


Recension - Skiva

Ebon Tale
Paradigm 3, 2004
Skivbolag: Dusklight Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-01-25
Hemsida: www.ebontale.net

Det ligger något meditativt över Ebon Tales debutalbum. Den malande och något bångstyriga rocken har en smått hypnotisk effekt. Det är långt ifrån ett mästerverk, men här finns ändå mycket som jag imponeras av. Inte minst att bandet med små medel lyckas mana fram stora och känsliga ljudbilder.

Distorsion torde vara ett ord bandets medlemmar gillar. Medan basen får fritt spelrum och en klar produktion begåvas gitarren ofta med yviga disteffekter. Det skulle kunna låta illa, men det låter väldigt snyggt. The only version och den instrumentala biten Skövde är talande exempel.

Ska man prompt anmärka på Ebon Tale kan sägas att de ibland gör sig lite för konstiga. Egensinnighet får aldrig bli ett självändamål, då blir det skevt. Faktum är att det stundtals låter som om bandet försöker vara något de inte är. De vill vara för egna och innovativa. Men på det hela taget är ”Paradigm 3” en bra platta. En spännande sådan där man aldrig vet vad som ska hända och som mitt i allt distat larmande är bräcklig och vacker.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ebon Tale (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner