Joyzine.se


Recension - Demo

1st Liberation
I got the right to lose my mind
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-18
Hemsida: www.1stliberation.com

Rock'n'roll ska grabba tag i skrevet, riva och slita i kläderna och envist vägra släppa greppet om de pinade hörselgångarna. Inte som när Luleås 1st Liberation lirar, påminna smärtsamt mycket om grupperna de försöker imitera.

Man kan säga mycket gott om den här rock'n'roll-orkestern. De är duktiga musiker, ”I got the right to lose my mind” har ett ljud som klär kompositionerna väl och ger ett proffsigt intryck och viljan och ambitionen tycks det inte vara något fel på. Men de är långt ifrån ett band redo att möta eller ens förtjäna en större publik. De tre låtarna på den här demon låter nämligen alldeles för mycket som billiga plagiat.

Inledande Whole lotta trouble skulle lika gärna kunna vara något som Hardcore Superstar ratade när de famlade i mörker och komponerade sin absolut sämsta skiva, andraplattan ”Thank you (for letting us be ourselves)”. Det är glammigt och utstuderat skrivet för att fungera som någonslags svettig allsångshymn men faller bara platt. Ännu värre är det i avslutande titelspåret som är en så uppenbar Motörhead tribut att det är på gränsen att bli pinsamt. Ska man imitera på det sättet och så långt ifrån originalets klass kan man lika gärna ta sig ett korkat coverbandsnamn.

1st Liberation måste således gräva djupare i myllan och jobba sig betydligt närmare ett eget sound. Kanske inte just originellt, men i alla fall inte så uppenbart influerat. När de har gjort det tänker jag lyssna. Fram tills dess är mitt intresse ytterst ljumt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner