Joyzine.se


Recension - Live

The Legends
Herrgårn, Linköping
2005-09-22
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2005-09-27
Hemsida: www.myspace.com/heknowsthesun

Jag har alltid varit av uppfattningen att musik som framförs live också ska vara något utöver själva musicerandet. Det ska finnas både ett visuellt och ett ljudrelaterat innehåll i en livekonsert. Detta är något som The Legends misslyckas kapitalt med.

Musiken är nog så skön och innehållsrik men framträdandet är en smärre katastrof. Nu är det så att the Legends egentligen numer är en enda persons verk, nämligen Johan Angergård. Från början bestod bandet av hela nio personer, tamburin och handklapp var rikligt förekommande på första släppet, ”Up Against the Legends”, en skiva som släpptes på Labrador. Men det är historia som sagt. Kvällen till ära har Angergård satt ihop ett liveband som han ämnar ha med sig på sina spelningar. Milt sagt är sammansättningen av detta liveband under all kritik.

Det kan verkligen förstöra en hel spelning när känslan i framträdandet saknas. I detta fall ser gitarristen ut som tagen ur Berts dagbok och har en inlevelse och synbar passion som en gråsten. Visserligen spelade han alla sina delar korrekt och med bravur, det räcker ändå inte alls efter mina mått mätt. Trummisen gjorde också sitt jobb, men vad gör det när han såg ut att vara 15 år gammal och var mer koncentrerad på att spela just rätt istället för att spela med känsla. Även keyboardisten kommer få sig en släng av min slev.

Sångaren Angergård och bassisten (som för övrigt hade ställets coolaste flufffrisyr) klarade sig undan med ett godkänt. Väldigt synd att musiken hamnar så i skymundan, för bra var den. Lite lagom mysig sådär, precis rätt kryddmix av sockersöta popmelodier och ett snirkligt finlir på guran. Det kan väl knappast anses vara ett gott betyg när man lämnar stället arg och irriterad med funderingar på att arrangörerna lika gärna kunde ha spelat skivan och satt upp spånskivor föreställandes The Legends på scen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Legends (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner