Joyzine.se


Recension - Live

Band Of Horses
Hultsfredsfestivalen, Stoxa
2013-06-15
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-06-19
Hemsida: www.bandofhorses.com

När klockan slår kvart över tio kliver Band of Horses på scen och det har hunnits samlas en stor publik framför den största scenen. De öppnar starkt med att bjuda på lite gamla alster från deras två första skivor och de går kanske lite väl starkt ut då ljudet inte riktigt hänger med och låter obalanserat. När de får ordning på mixningen börjar de glänsa ordentligt och farhågan om att deras spelning hade passat bättre tidigare på dagen blir som bortblåst.

Låtvalet är bra och nyanserat även om fokus ligger på just ”Everything All The Time” och ”Cease To Begin” och det faller mig precis i smaken. Låtar som Is There a Ghost får alla i min omgivning att hoppa som dårar och The Great Salt Lake spelas med sån känsla att gåshuden sprider sig över hela kroppen. Festivalens vackraste stund infaller när de spelar No One's Gonna Love You och jag känner att lyckotårarna är nära. Den blir ett perfekt soundtrack till mörkret som stilla lagt sig över festivalen. De tappar publikens fokus i mitten med en svit av nyare låtar och kön vid det strategiskt placerade öltältet växer men så fort de spelar introt till Cigarettes, Wedding Bands så är de förlåtna.

Konserten får ett magiskt avslut med The Funeral, en låt som bandet troligtvis aldrig kommer att överträffa. Efteråt har jag härlig magkänsla och kommer att minnas med glädje för att de spelade just precis de rätta låtarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Accelerator 2008
Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
Band of Horses (2010-01-01)
Band of Horses (2009-08-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner